Alkoss értékből értéket

Mit jelent neked a vállalkozás? A vállalkozás számomra az értékből érték alkotását jelenti.

Meghatározó életünkben a család. Sok mindent hozunk otthonról, szüleinktől, nagyszüleinktől. Édesanyám többek között arra tanított, hogy a sütéshez, főzéshez idő kell. Csak akkor lesz jó minőségű az étel, ha mindennek türelmesen kivárom az idejét. Édesapám mindig mondta, hogy úgy éljem az életem, hogy esténként tudjak tükörbe nézni. Ezeknek az útravalóknak sokat köszönhetek.

Apának volt egy olyan mondása is, hogy „pénzből lehet pénzt csinálni”. Ezzel, nem tudtam teljesen azonosulni, így újítottam rajta: értékből lehet értéket alkotni. Vallom, hogy életünk is egy csapatvállalkozás, melynek legfontosabb erőforrásai mi magunk vagyunk. Ha felfedezzük magunkban az értéket, megtettük az első lépést a vállalkozás irányába.

Annak a megtalálására, hogy kinek mi a legfontosabb érték idő kell, és az évek során ki is egészülhet ez a lista. A blog végén találsz egy feladatlapot, ami segíthet a felfedezésben. Az én értékeim: az egészség, a család, a kreatív alkotás, a felelősségvállalás, a bizalom, a fejlődés, a jó kedv. Ennek az ismeretében döntéseim során figyelek arra, hogy ezeket az értékeket őrizzem.

Ismerve saját értékeimet, és erőforrásaimat meg tudtam fogalmazni, mit tudok tenni másokért, mi az én vállalkozásom. Mi éltet engem, és ez hogyan tud másokat is éltetniKüldetésemnek tartom, hogy munkámmal ahhoz járuljak hozzá, hogy egyre többen legyünk rendszerben gondolkodóegyüttműködőcselekvő állampolgárok – „jó életre vállalkozók”.

Márton Mónika erősített meg abban, hogy a repülőn is először magunkra helyezzük fel az oxigénmaszkot, és csak utána tudunk segíteni másoknak is. Ha megvan, hogy mi éltet, milyen értékek fontosak neked, jöhet a következő lépés, hogyan tudsz ezekből az értékekből értéket alkotni, másokat is éltetni. Éltetni a rendszert, melynek apró, de fontos része vagy.

Ha érdekel a coaching, szeretnéd fejleszteni kommunikációs eszköztárad, új kompetenciák alkalmazásával egy jó életre vállalkozni, tarts velem a januárban induló, interaktív műhely foglalkozáson.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük